Зрозуміло, традиції святкування Нового Року як в Україні, так і в решті Європи загалом важко назвати безалкогольними. Проте трапляється і так, що люди віддають перевагу формату святкування, що з різних причин виключає алкоголь. Це викликає у деяких питання — як урізноманітнити безалкогольне свято? Адже соки та газована вода надто приїлися, і хочеться чогось нового та оригінального. У цій добірці розповімо про кілька рецептів безалкогольних напоїв, які можна подати до новорічного столу.
Це популярний алкогольний напій, який має і безалкогольний варіант:
- Виноградний сік — 1 л
- Мінеральна вода — 0,5 л
- Апельсин — 2 штуки
- Грейпфрут — 1 штука
- Лимон — 2 штуки
Спочатку потрібно взяти по одному апельсину та лимону, і вичавити з них сік. Всі інші фрукти потрібно позбавити шкірки і нарізати невеликими шматками, після чого помістити в посуд, залити соком, і залишити в холодильнику на годину-півтори. Після цього до напою додається мінеральна вода, і, за бажанням, лід.
Глінтвейн
Цей традиційний зимовий напій відрізняється різноманітністю приготування, у тому числі й у безалкогольному вигляді.
- Апельсиновий або грейпфрутовий сік — 1 склянка
- Вишневий сік — 1 л
- Кориця — 1 паличка
- Гвоздика — 3 штуки
- Імбир — 1 г
- Мед — 3 столові ложки
Сік змішується в каструлі та нагрівається, після чого туди додається мед, імбир, гвоздика, кориця. Напій готується на повільному вогні близько 15 хвилин, після чого наполягає ще близько 20 хвилин.
Егног
В Україні цей напій практично не відомий, але в США він є одним із традиційних різдвяних та новорічних частування:
- Яйця — 4 штуки
- Молоко – 0,5 літра
- Кориця — чверть чайної ложки
- Мускатний горіх – половина чайної ложки
- Цукор — 5 столових ложок
Цукор змішується в одній ємності з молоком, після чого в іншій ємності збити яйця блендером. Паралельно збиванню потрібно заливати туди молоко. Потім напій додається кориця, і його поміщають в холодильник на дві години. Перш ніж подати напій на стіл, його потрібно посипати горіхами.
Какао із зефіром
Це також традиційний американський новорічний напій із маршмеллоу — продуктом, що нагадує зефір:
- Молоко — півлітра
- Какао — 40 г
- Маршмеллоу — 60 г
- Цукор — 40 г
Цукор та какао змішуються, після чого туди додається близько 100 мл молока. Рідина змішується, а молоко, що залишилося, наливається в ємність після змішування. Потім напій варто варити близько 5 хвилин. Після того, як він нагріється, його потрібно вже в чашках посипати зефіром, і, при бажанні, посипати шоколадною стружкою.