Топ рецептів млинців до Масляної

Топ рецептів млинців до Масляної

Ми вже розповідали про те, як обрати сковорідку для приготування млинців, і тепер настав час розповісти, власне, що на цій сковорідці готувати. Рецептів млинців існує багато, на кожен смак, але ми все ж зупинимось на тих, що може приготувати майже кожен.

Тонкий млинець на молоці

Один з класичних рецептів млинців:

  • Молоко — 250 мл

  • Вода — 400 мл

  • Яйця — 3 штуки

  • Цукор — 1-2 столові ложки

  • Борошно — 300 гр

  • Сіль — 1 чайна ложка

  • Рослинна олія — 3 столові ложки

Яйца розбиваються, після чого до них в посуд додаються цукор та сіль. Суміш перемішується, але не взбивається, після чого туди додається молоко. Суміш треба знову перемішати разом з борошном. Потім додається вода, і отриману суміш треба ретельно перемішати до дуже рідкого стану, далі додається масло, і млинцям треба дати “відпочити” 20 хвилин. Після цього треба смажити млинці до готовності, перегортаючи їх по черзі приблизно через 30 секунд.

Товсті млинці на кефірі

Навідміну від попередніх млінців, ці будуть товстими:

  • Кефір: 1 столова ложка

  • Борошно — два з половиною стакана

  • Яйця — 3 штуки

  • Цукор — 3 столові ложки

  • Сіль — половина чайної ложки

  • Лимонна кислота — маленька щепотка

  • Сода — половина чайної ложки

  • Соняшникова олія — 3 столові ложки

  • Ваниль — щепотка

Сухі інгредієнти перемішуються в посуді. У той час теплий кефір змушується з яйцями та взбивається з олією. Сухі та рідкі інгредієнти поступово змішуються. Далі тісто повинно настоятися приблизно півгодини, після чого розміщується товстим прошарком на гарячу сковорідку. Кожну сторону смажити приблизно по три хвилини.

Панкейн

Це той самий товстий солодкий млинчик з американських фільмів:

  • Борошно — 10 столових ложок

  • Молоко — 200 мл

  • Яйця — дві штуки

  • Розрихлювач — одна чайна ложка

  • Цукор — дві столові ложки

  • Ванилин — близько 5 грамів

Молоко змішується з яйцями, після чого додається ванилин та цукор. Борошно та розрихлювач додаються потім, а далі тісто ретельно перемішується. На сковорідку виливається тісто, та смажиться на середньому вогні. Млинець смажиться приблизно одну хвилину, по 30 секунд на кожну сторону.

Млинці-роли з сьомгою

Ці млинці можна нарізати як суші-роли:

  • Сир (бажано “Філадельфія”) — 300 гр

  • Сьомга копчена — 300 гр

  • Гірчиця діжонська — дві чайних ложки

  • Лимонній сік — за смаком

  • Сіль — за смаком

  • Перець — за смаком

Самі млинці готуються за аналогічним рецептом, який у нашій підбірці йде за першим номером. Кожен млинець змащується сиром та гірчицею, а сьомга нарізається невеликими шматочками. Додається лимонний сік, сіль та перець, загортається в млинці. Можна подавати як цілими млинцями, так і нарізати як “справжні” роли.

Солодкі млинці з персиком

Солодкими можна зробити кожен млинчик за допомогою тієї ж згущьонки, але є ще й такі:

  • Зернений сир (творог) — 400 гр

  • Сметана — дві столові ложки

  • Персики консервовані — одна банка

  • Цукорна ванільна пудра — дві столові ложки

Млинці також готуються аналогічно першому рецепту у підбірці. Зернений сир змішується зі сметаною, туди додається цукрова пудра, а персики нарізаються невеликими шматочками, після чого додаються в суміш. Начинка заворачується в млинці, та подається до столу зі сметаною або згущеним молоком.

Оставьте комментарий