Заготовки на зиму: топ рецептів

Заготовки на зиму: топ рецептів

Заготовки до зими у трилітрових банках несправедливо вважаються їжею наших бабусь, адже це дуже смачні страви, які важко повторити в умовах ресторанів. Тому не зайвим буде робити такі звичні страви, і у цій статті ми розповімо про декалька рецептів.

Баклажани, помідори та перець

Для цієї заготовки потрібно:

  • Болгарський перець — 700 г

  • Помідори — 1,5 кг

  • Баклажани — 1,5 кг

  • Морква — 500 г

  • Рослинне масло — 60 мл

  • Часник — 1 голівка

  • Оцет — 1 ст. л.

  • Цукор — 50 г

  • Cіль — 30 г

  • Гострий перець — за смаком

Помідори треба подрібнити за допомогою блендера, а інші овочі нарізат великими шматками. Баклажани треба посолити, та трохи відстоятись. Після чого гризати часник. Далі треба зажарити баклажан близько 15 хвилин, додати перець, моркву, та жарити ще 10 хвилин. У цю масу додається цукор, сіль, після чого у мультиварці задається програма “тушіння” на 45 хвилин. Далі у страву додатково додається оцет, перець, та залишки часнику.

Овочева заправка

Вона використовується для рагу та супів:

  • Перець болгарьский — 600 г

  • Помідори — 600 г

  • Зелень — один пучок

  • Морква — 4 штуки

  • Сіль — 40 г

Помідори нарізаються, морква натирається, після чого овочі змішуються, соляться, та настоюються годину. Потім зелень нарізається та додається до страви.

Перець по-сербськи

Ця балканська страва готується наступним чином:

  • Болгарьский перець — 5 штук

  • Часник — 4 зубчики

  • Сіль — 1 столова ложка

  • Цукор — 1 чайна ложка

  • Оливкове масло — 40 мл

  • Оцет — 10 мл

  • Перець та базилік — за смаком

У духовці смажиться болгарський перець при температурі близько 200 градусів приблизно півгодини. Після цього перець настоюється у каструлі близько півгодини, видаляється все зайве. Перець укладається у банки шматочками, додається базилік, часник, а потім масло, оцет, перець гострий та цукор. Потім все це перемішується, кипятиться, та у зачиненому вигляді розміщається у холодильнику до 10 годин. Підготовка до зими потребує також додавання оцету та стерилізації.

Томатний джем

Це гострий джем, який буде гарною заправкою для мяса та птиці:

  • Гострий зелений перець — 1 штука

  • Помідори — 1 кг

  • Часник — 2 штуки

  • Соус соєвий — півтори столові ложки

  • Цукор — 500 г

  • Лимонний сік — 3 столові ложки

  • Сіль — 2 чайні ложки

Помідори нарізаються, посипаються цукром та залишаются на 4-5 годин. Перець дрібно нарізається, часник роздавлюється, після чого всі інгредієнти змишуються у каструли. Суміш доводиться до кипіння, після чого вогонь робиться маленьким, і суміш повинна варитися ше одну годину. Після чого соус розміщається в банки, та залишається при кімнатній температурі.

Оставьте комментарий