Як доглядати за електричною зубною щіткою

Як доглядати за електричною зубною щіткою

Електрична зубна щітка стає все більше звичним гаджетом, і якщо раніше їх вважали технологічною іграшкою, то тепер багато користувачів змогли оцінити переваги такого гаджета над традиційними зубними щітками. Але які б вони не були технологічні, за ними всеодно потрібен догляд, від якого буде залежати якість очищення зубів та строк роботи пристроя.

Очищення
Після очищення зубів на щітці залишаються частинки їжі, які самі по собі являють розсадник мікробів. Тому неякісно очищена щітка — це завжди потенційна загроза, адже при кожному наступному очищенні зубів ці мікроби знову попадають до ротової порожнини, тим самим наражаючи користувача на небезпеку захворювання зубів.

Очистити щітку післі користування можна наступним чином:

Насадка знімається зі щітки, та промивається під краном. Важливо також зробити сильний напір, адже так вода вимиває зі щітки дрібні елементи їжі.

Дезинфекція. Дезинфікувати щітку можна за допомогою розчину для ополощування ротової порожнини або таблеток для зубних протезів. У той же час, використовувати хімічні засоби для миття або антисептики суворо заборонено — це пошкодить як сам пристрій, так і зуби.

Ультрафіолетові стерилізатори. Так, це виявляється надлишковим, але деяким корстувачам може знадобитись функція знищення бактерій за допомогою ультрафіолетової стерилізації.

Очищення ручки. Це не так очевидно, і часто користувачі нехтують очищенням ручки. Зазвичай її можна просто мити водою після використання щітки, і іноді також дезинфікувати. Але раз при попаданні зубної пасти з ротової порожнини краще очищати ручку за допомогою дезинфікуючих засобів.

Насадки

Дуже проста рекомендація — насадки для електричних зубних щіток краще за все міняти раз на три місяці. Це також стосується і звичайних зубних щіток. Варто звертати увагу також на ознаки деформаціх щітки: зміни кольору щіточок, погнуття, втрата форми. Також заміняти насадки варто після захворювань ротової порожнини.

Зарядка

Так як мова йде про гаджет, треба згадати і про правильну зарядку. Навідміну від багатьох інших гаджетів, розряджати електронну зубну щітку краще до кінця. Також варто заряджати пристрій рівно стільки, скільки він потребує — якщо залишити щітку на зарядці надовго, це може призвести до виходу батареї з ладу.

Інші рекомендації стосуються як електронну, так і звичайну щітку. Її треба тримити верхньою частиною наверх, адже вода може стікати вниз, та створювати умовю для бактерій. Також не треба тримати щітку в темних приміщеннях (шкафчиках, тощо) без вентиляції та хоч якихось джерел світла. Це все — умови для розвитку бактерій, незалежно від того, яка це зубна щітка.

Оставьте комментарий