Як правильно доглядати за склокерамічною плитою

Як правильно доглядати за склокерамічною плитою

Склокерамічна плита багато в чому виграє у своїх емальованих та металевих аналогів, і все частіше такі плити зустрічаються на українських кухнях. Не дивлячись на те, що вони досить довговічні, при неналежному догляді все ж може скластися ситуація, котра призведе до виходу пристроя з ладу, або ж до втрати зовнішного вигляду.

Перш за все, мова піде про миючі засоби. Для того, щоб мити склокерамічні поверхні, потребуються спеціальні засоби, навідміну від звичайних, які створюють на поверхні плівку, яка захищає плиту від забруднень.

Для очищення плити необхідно також використовувати окрему губку — тобто, не ту, якою користуються при митті посуду. Для того, щоб очистити конфорку, можна використовувати окремі ганчірки. Після очищення за допомогою миючих засобів поверхню треба очистити ганчіркою, змоченою звичайною водою.

Склокерамічна поверхня чутлива до абразивних речовин, рідин з частинками цукру, піску та інших невеликих частин, тому необхідно уникати попадання таких частин на плиту задля уникнення механічних пожкоджень. Холодна вода також буде шкідливою для плити у разі попадання, коли плита розігріта до великих температур.

Етапи очищення

При митті плити варто дотримуватись наступних правил:

Плита повинна повністю охолонути після приготування страв, адже, як ми говорили вище, холодна рідина дуже небезпечна для гарячої плити.
Жир та накип видаляються в першу чергу, для цього потрібно зняти їх за допомогою спеціального інструмента.
Спеціальні миючі засоби повинни нанестися на ганчірку або губку, та розпреділитись по всій поверхні плити.
Наостанок треба буде промити поверхню простою водою, яка видалить залишки миючої речовини.

Рекомендації
Є також декілька рекомендацій по експлуатації склокерамічної плити:
Для миття може підійти рідина для миття скла.
Не можна використовувати плиту, на якій є забруднення після попереднього використання.
Мити плиту (хоча б трошки) краще після кожного використання. Можна лише протирати ганчіркою, якщо немає великих забруднень.
Залишати пластик на поверхні плити також не рекомендується, а якщо вона ще й гаряча — то і взагалі заборонено.
Сковорідки та каструлі повинні мати ідеально рівне дно, яке не залишить подряпин. Тож перед придбанням такої плити варто купити також набір нового посуду.

Всі ці рекомендації дозволять склокерамічній плиті не тільки прослужити якомога довше, але й залишит зовнішній вигляд, який буде здатен прикрасити будь яку сучасну кухню.

Оставьте комментарий