Яка сковорідка найкраща для приготування млинців

Яка сковорідка найкраща для приготування млинців

Масляна вже скоро, і це давне свято особливо популярне в Україні, адже млинці люблять усі. Але не в кожного млинці — страва повсякденна, котра буває на столі якщо не кожного дня, то хоча б раз на тиждень. Для особливих любителів млінців є спеціальний пристрій — млинниця, але про нього ми поговоримо якось пізніше, а сьогодні ми розповімо, як обрати сковорідку для млинців.

Загальні параметри

Сковорідка для млинців повинна бути оснащена довгою ручкою. Це дозволить перегортати млинці з безпечної відстані, щоб не обпіктись олією. Бортики сковорідки мають бути не дуже високими, та мати достатньо товсте (до 5 мм) дно, задля рівномірного нагрівання тіста.

Матеріал

Далі треба звернути увагу на матеріал, з якого зроблена сковорідка:

  • Алюмінієві без антипригарного покриття. Найбюджетніші сковорідки не мають антипригарного покриття. Теплопровідність в них висока, швидко нагрівається, але також швидко й холоне. Від великих температур така сковорідка може деформуватись, а також для приготування млинців потрібно буде багато олії.
  • Чугунні. Ціновий діапазон тут великий — вони бувають як дорогими, так і дешевими — ціна залежить від багатьох параметрів, таких як якість самого металу, матеріалу ручки, типу ручки (з’ємна чи ні). Антипригарного покриття вони не мають, але воно виникає само по собі в процесі використання.
  • Тефлонові. Їх легко мити та смажити млинці, але треба розуміти, що температура нагріву більше 200 градусів може пошкодити поверхню. Також не рекомендується використовувати металеві предмети при роботі з такими сковорідками — антипригарна поверхня може бути пошкодженою, і краще використовувати лопатки з дерева чи пластику. Це стосується також миття — тефлонові сковорідки чутливі до жорстких щіток.
  • Керамічні. Насправді, звісно, такі сковорідки не з кераміки, а з алюмінію (це стосується деяких моделей, про які говорять що вони мармурові або гранітні), але антипригарне покриття в них саме керамічне. Керамічне покриття забезпечує рівномірне прогрівання, воно не токсичне, легко миється, але відноситись до покриття також варто обережно, як і в минулому випадку: лише пластикові або дерев’яні лопатки, чистка без жорстких щіток.

Висновок

Найкращим вибором для смаження млинців буде алюмінієва сковорідка з антипригарним покриттям (кераміка, мармур, граніт), адже вони легкі (навідміну від чугунних), їх легко мити, та вони забезпечують рівномірне приготування тіста. Також варто звернути увагу на товщину дна — воно має бути не менше 2, а краще 5 мм, та висоту бортиків — для млінців треба обирати саме низькі борти.

Оставьте комментарий