Презентація Xiaomi: що покажуть

Презентація Xiaomi: що покажуть

Сьогодні погляд всієї ІТ-спільноти прикуто до однієї з основних подій року: в Купертино о 20.00 за київським часом розпочнеться велика презентація, на якій Apple продемонструють iPhone 13. Презентація відбудеться у онлайн-форматі, який, нажаль, став вже традиційним для сучасності.

Але не так давно свою подію на ці ж дати анонсувала китайська компанія Xiaomi, яка зараз впевнено зайняла перше місце в світі по продажам смартфонів та гаджетів на кшталт розумних годинників, обігнавши Apple. Анонсувати свої нові смартфони одночасно з айфонами – крок сміливий, але, судячи зі всього, Xiaomi почуваються себе досить впевнено, і не бояться, що їх подія буде непомітною на цьому фоні.

Втім, основну свою презентацію смартфонів китайці все ж перенесли на завтра, 15 вересня. Однак всі характеристики вже витекли в мережу, і ніяких сюрпризів завтра не буде, тож на завтра залишимо розбір презентації Apple, а сьогодні розповімо, що покаже нам Xiaomi.

Xiaomi 11Т

Також окрім базової 11Т буде представлена Pro-версія. Одна з головних відмінностей між базовим та топовим смартфонами буде процесор – про-версія буде оснащена Qualcomm Snapdragon 888, а базова — MediaTek Dimensty 1200. Насправді для користувача великих відмінностей не буде МедіаТек цієї моделі не на багато слабше Снапдрагона, і на синтетичних тестах демонструє результати десь на рівні 870-го «Снапу».

Обидва гаджети отримують OLED-дісплеї з частотою оновлення 120 Гц, а під екраном буде встановлено ультразвуковий сканер відбитків пальців. Оперативна пам’ять буде складати 8 чи 12 Гб, а користувацька – до 512 Гб з можливістю розширення. Акумулятор буде мати серйозні 5000 мАг і можливість швидкої зарядки на 120 В. Модуль камери буде мати три сенсори – основний на 64 Мп, 8 Мп ширококутний та 5 Мп телефото. Що характерно, компанія вирішила не ставити вже традиційні чотири сенсори. Селфі-камера буде мати 16 Мп.

 

Mi Pad 5

Також покажуть дві версії планшетів — Mi Pad 5 і Mi Pad 5 Pro. Це преміальні планшети з Qualcomm Snapdragon 860 та Qualcomm Snapdragon 870, тобто, процесори, котрими були оснащені минулорічні флагмани на Андроїді. Передача кольорів та розширення 2560х1600 при діагоналі 11 дюймів роблять планшет непоганим вибором для дизайнерів, крім того, він оснащений 6 Гб та 8 Гб оперативної пам’яті.

Судячи з того, що в Китаї, де він був презентовані ще два тижні тому, він став топом продажів у категорії планшетів, пристрій дійсно непоганий, і позиціонується він як планшет з досвідом роботи як у ПК не просто так. Про-версія має два сенсори камери на 13 і 5 Мп, у той час як базова – лише один з 13 Мп.

Розумні окуляри

Вже сьогодні, за день до презентації, компанія представила окуляри, які позиціонуються як такі, що повністю змінять взаємодію користувача з навколишнім світом. Так, наприклад, окуляри будуть відрізнятись від тих, що не так давно показували в Facebook та RayBan: вони будуть незалежні від смартфону, тобто, це буде самостійний гаджет.

За допомогою цих окулярів можна буде не тільки відповідати на дзвінки, повідомлення, а і використовувати доповнену реальність. Судячи з ролику, окуляри також матимуть функцію фотографування — заявлена камера на 5 Мп. Як називаються окуляри та коли вони поступлять у продаж поки що невідомо, скоріш за все, комерційна модель ще далеко від стадії готовності. Однак Xiaomi запевняє, що такі окуляри у недалекому майбутньому можуть стати заміною смартфонам. Так це чи ні — покаже час, але ми не думаємо, що всі захочуть носити не найлегші окуляри.

Оставьте комментарий