Топ рецептів з осінніх ягід

Топ рецептів з осінніх ягід

Осінь традиційно вважається «ситого» порою року — вже зібраний урожай, а в лісах з’являються гриби і ягоди, тому осінній стіл завжди досить багатий свіжими продуктами. У сучасному світі, звичайно, давно неактуальна сезонність продуктів, але найсмачніші вони все одно в «свій» сезон, зокрема, осінні ягоди мають більш насичений смак, і в цій статті ми розповімо про те, що можна приготувати з осінніх ягід.

Пиріг брусничний


Для цього сметанного пирога з брусницею знадобиться:
• Брусниця — 200 г
• Розпушувач — одн чайна ложка
• Яйце — одна штука
• Сметана — 250 г
• Вершкове масло — 50 г
• Ванілін — один пакетик
• Борошно — 150 г
• Цукор — 150 г
Масло необхідно розтопити і змішати зі сметаною і однією ложкою цукру. Потім борошно і розпушувач замішуються в тісто, після чого його розподіляють по посуді. Щоб забезпечити твердість тесту його можна залишити в холодильнику. Сметана з цукром і яйцем збивається, туди насипається ванілін, і все це потрібно робити не перестаючи заважати тісто. Потім на нього розміщується брусниця рівним шаром і заливається сумішшю сметани і масла. Готується пиріг в духовці при температурі 180 градусів приблизно півгодини.

Морозиво з обліпихи


Для морозива пора року не має значення:

• Обліпиха — два з половиною склянки
• Желатин — один пакетик
• Цукор — одна столова ложка
• Вершки — один стакан
• Вода — півлітра

Обліпиху необхідно подрібнити в блендері, після чого додати туди желатин і цукор, після чого поставити на плиту, але не доводити до точки кипіння. Паралельно туди потрібно залити вершки, а потім, коли морозиво нагріється, помістити його в морозилку, і чекати, поки воно набуде потрібної консистенції. Подавати можна також зі свіжими ягодами.

Чорничний шербет

Простий і корисний десерт з чорниці:

• Чорниця — 500 г
• Кефір — 200 мл
• Білок яєчний — 2 штуки
• Цукрова пудра — 300 г
• Вафля — 5 штук
• М’ята — за смаком
Чорниця (зрозуміло, мита) змішується в блендері з кефіром, також туди додається цукор. Білки збиваються до консистенції піни, після чого змішуються чорницею. Суміш викладається в форму, після чого розміщується в морозилку. Потім суміш охолоджується і поміщається в морозильну камеру. Останнім штрихом необхідно прикрасити шербет вафлями і м’ятою.

Смузі з обліпихою і гарбузами

Ще одне блюдо з обліпихою:

• Обліпиха — 100 г
• Гарбуз — 150 г
• Банан — 1 штука
• Кориця — половина чайної ложки
• Вода — 100 г
• Мед — 1 чайна ложка
Гарбуз очищається, і нарізається невеликими шматочками, після чого поміщається в друшляк. Гарбуз вариться у воді до м’якого стану. Обліпиха обробляється блендером, після чого суміш проціджують через сито, а банан нарізається шматочками, після чого разом з гарбузом, медом і корицею змішуються у воді з іншими інгредієнтами.
журавлинний мармелад

Десерт може служити також і прикрасою інших страв:

• Журавлина — 500 г
• Кокосова стружка — за смаком
• Цукор — 400 г
• Вода — 100 мл
• Желатин — 25 г
Чистий журавлина викладається на сковороду, заливається водою, і готується на повільному вогні близько п’яти хвилин. Інший половиною води заливається желатин, дозволивши йому набрякнути. Журавлина тим часом знімається з вогню, подрібнюється, і після просіювання змішується з цукром, і вариться ще близько 15 хвилин. Далі туди потрібно додати вже набряклий желатин. Після приготування суміш поміщається в спеціальні квадратні формочки (можна використовувати формочки для льоду, але можна і нарізати цілий шматок після приготування), остигає при кімнатній температурі, а після цього відправляється в холодильник приблизно на п’ять годин. Подавати мармелад потрібно ізвалять його в кокосовій стружці, і, за бажанням, в цукрі.

Оставьте комментарий