Android 13 став доступним для розробників: що відомо

Android 13 став доступним для розробників: що відомо

У світі ІТ-технологій за презентацією Samsung Galaxy Unpacked виявилась майже непомітною ще одна потужна подія: днями стала доступною для розробників нова версія ОС Android 13.
Звичайно, до фінальної версії де довго, і навіть 12-й “робот” ще не приведено до розуму, але дещо вже можна сказати. Так, наприклад, на 13-му Андроїді вже встигли запустити Windows 11, та культову гру DOOM.

Динамічні іконки

Інтерфейс та кастомізація іконок в Android 12 дають можливість підлаштувати іконки Google-сервісів згідно теми, яку встановив користувач, але іконки інших додатків залишаються такими, якими вони й були. Але й 13-й версії з’явиться можливість налаштувати і інші іконки додатків згідно теми.


Єдине, що потребується від розробника — зробити монохромні варіанти іконов. Втім, в Google запевняють, що найбільші девелопери вже зайнялися цією темою, і найбільш популярні додатки теж стануть у загальній темі.
Звичайно, новий інтерфейс спочатку будет доступним лише для власників смартфонів Google Pixel, але, як кажуть представники компанії, вже наразі йдуть перемови з декількома іншими виробниками.

Безпека
Нововведенням також стане приватність: наприклад, для того, щоб поділитися фотографією в месенджері, можна буде не давати пристрою дозвіл до доступу до всіх файлів. Але ця функція, ак зазначається, стане доступною з оновленням не лише на Android 13, а й на 11-й версії.

Інше
Також будуть присутні більш непомітні функції, як то оптимізація вибору мови в окремих додатках (тобто, можна буде обирати для одного додатку українську, а для іншого, наприклад, англійську), оптимізаця підключення до Wi-Fi зі збереженням конфіденційності місця перебування та інше.

Деталі та реліз

Наразі розробники надали можливість встановлення нової ОС починаючи з Google Pixel 4 і до Google Pixel 6 Pro. Але вони всеодно не рекомендують встановлювати оновлення пересічному користувачу, адже це саме професійна оболонка.

Повноцінний резіз, як і у минулому році, можна очікувати восени, наприкінці вересня-середині жовтня. Бета-версії, які також стануть доступні користувачу, почнуть виходити з квітня. І так кожного місяца до серпня. Варто також зазначити, що Android 12, який вийшов в жовтні минулого року, до сих пір покращується та потребує оновлень.

Оставьте комментарий