IQOO 5S: представлено недорогий флагман для геймерів

IQOO 5S: представлено недорогий флагман для геймерів

Звичайному українському користувачу важко розібратися в різномаїтті китайських брендів смартфонів, хоча зазвичай він їх, як мінімум, бачив, а то й тримав в руках. У себе на батьківщині, в Китаї, це може бути пристрій, яким користується сотня мільйонів людей, але за межами КНР він буде маловідомим, і це також стосується бренду IQOO, котрий дуже популярний серед китайців, але не дуже відомий за межами КНР. Але сьогодні він представив IQOO 5S та IQOO 5SЕ, геймерський суббренд компанії Vivo, котра вже досить відома в нашій країні.

Старша модель IQOO 5S — це бюджетний флагман, якщо можна так сказати. Він має діагональ 6,2 дюйми AMOLED-дісплея з розрішенням 2400х1080, частотою оновлення 120 Гц. Розпізнавання відбитку пальця розташовена під екраном, у той час як у молодшої моделі IQOO 5SЕ датчик розміщений на боковій панелі.

Процесор тут топовий — Qualcomm Snaрdragon 888. Це не найтоповіша модель, адже є вже й 888+, і, знещодавна, Snapdragon 8 Gen 1, але все ж таки 888 — це найбільш розповсюджена топова модель з присутніх на ринку (версія SE). Також смартфон може похвалитися оперативкою на 8 або 12 Гб. Це наразі найбільш запитувана конфігурація у андроїд-смартфонів. Внутрішня памя’ять становить від 128 до 256 Гб, але можливе доповнення за допомогою карти.

Щодо модулів камері — це 16 Мп селфі-камері, та основний блок камер — 48 Мп основна камера з оптичною стабілізацією, а також два сенсори — ши  рококутний на 13 Мп та датчик глибини кадру на 2 Мп. Молодша серія відрізняється, як не дивно, більшою кількістю мегапікселей у основному сенсорі — 50 Мп, а також двома сенсорами на  8 та 2 Мп. Ємність акумулятору становить 4500 мАг, доступна також швидка зарядка на 66 Вт. Працюють гаджети на операційній системі Android 11.

Ціна смартфону для китайського ринку становить від 345 доларів за IQOO 5SЕ з 8 Гб ОЗУ та 128 флеш-пам’яті до 500 доларів за IQOO 5S з 12 Гб ОЗУ та 256 флеш-пам’яті. Коли смартфон з’явиться на українському ринку поки ще невідомо.

Оставьте комментарий