Vivo x70: представлено флагман, який претендує на найкращу камеру

Vivo x70: представлено флагман, який претендує на найкращу камеру

Кожен, хто цікавиться індустрією смартфонів, давно знає, що китайський пристрій — це давно не дешева підробка під корейські чи американські гаджети, а їх повноцінні конкуренти. Однак, для широкого загалу це стосувалося лише пристроїв найвідоміших китайських брендів — Huawei та Xiaomi, в той час як інші бренди не викликали особливої довіри у середньостатистичного користувача.

Однак, деякі з менш відомих в Україні брендів все більше проникають на наш ринок, та складають повноцінну конкуренцію “флагманам серед брендів”. Наприклад, це компанія Vivo, яка, до речі, сьогодні презентувала свій флагманський камерофон Vivo x70 та старші х70 Pro/Pro+, які обіцяють стати майже кращими камерофонами ни ринку. Розповімо детальніше.

AMOLED-дісплей має діагональ 6,78 дюйма, та розширення 1440х3200 пікселів. Частота відображення складає 120 Гц, а в самий екран вмонтовано сканер відбитків пальців. Що характерно, датчик тут оптичний, а не ультразвуковий, як це роблять інші флагмани. Це означає, що сканер робить двомірний малюнок відбитка пальця, а не тривімирний, як це відбувається в ультразвукових технологіях.

А от к залізу претензій немає: смартфон оснащений топовим процесором Qualcomm Snapdragon 888+. Якщо не вдаватись в технічні детали, то кращого процесора для Android-смартфона поки що не існує, і на ринку є поки що дуже небагато таких гаджетів. Стосується це все, звісно, старших моделей смартфону. Також доступні такі обєми памяті: 8 Гб оперативки і 256 Гб флеш, 12 Гб ОЗУ і 256 Гб користувацької, і 12\512 Гб.

Акумулятор має 4500 мАч, що не дуже багато, і здатен заряджатися за допомогою 55 Вт бездротової зарядки. Дротова має 50 Вт. Є деякі питання, як швидко смартфон разрядиться при максимальному сценарії користування при 120 Гц і з максимальним розрішенням.

Камера смартфону, мабуть, це найцікавіше, що в ньому є. По-перше, оптичні лінзи для смартфона робила відома німецька компанія Zeiss, яка займається оптикою для професійної фототехніки. По-друге, сама по собі вона має цікаві характеристики: смартфон оснащений чотирьома камерами, ширококутний обєктив на 50 Мп зі оптичною стабілізациєю і лазерним автофокусом. Ультраширококутна камера — 48 Мп, матрична стабілізація. Телевик — 12 Мп та фокусна відстань 50 мм. Другий телевик — 8 Мп та пятикратний зум. Селфі-камера має 32 Мп.

Треба також зазначити, що наведені вище характеристики стосуються, в першу чергу, найстаршої модели — Vivo x70 Pro+, так як найпотужніші флагмани цікавіше всього, адже демонструють максимальні можливості бренду. З цього ми можемо зробити вискновок, що Vivo, як мінімум, не відстають від лідерів ринку.

Однак доступними ці смартфони назвати можна хіба що у порівнянні з продукцією Apple. Так, найдорожча версия смартфону у максимальній комплектації, Vivo x70 Pro+, буде коштувати 1065 доларів. І це лише ціна для китайського ринку, у Європі, зокрема і в Україні, вони можуть коштувати ще більше. Але досвід тієї ж Xiaomi демонструє, що навіть китайські достатньо дорогі флагмани можуть користуватися успіхом в Україні, і, можливо, Vivo також це вдастся.

Оставьте комментарий