Як самостійно наклеїти захисне скло на смартфон

Як самостійно наклеїти захисне скло на смартфон

Екран смартфону – одна з найдорожчих його деталей, і іноді ремонт може обійтись ледве не в третину тієї суми, що він коштує. Захисне скло зменшує вірогідність того, що екран трісне при падінні, і при цьому ніяк не впливає на чутливість сенсору, яскравість екрану та інше.

Якщо користувач вже обрав достатньо надійне стекло для своєї моделі смартфону, то перед ним стоїть вибір: заплатити майстру чи продавцю, щоб він його встановив, чи зробити це самостійно безкоштовно. Ми пропонуємо зекономити, та розібратись, як встановити захисне скло на смартфон самостійно.

Підготовка приміщення

Перед тим, як почати наклеювати скло, треба підготувати приміщення, адже пил може потрапити під скло, і на екрані будуть бульбашки повітря, як можуть серйозно заважати користуватись гаджетом. Якщо користувач клеїть скло у кімнаті, її треба провітрити, стіл, на якому буде проводитися наклейка, треба протерти вологою ганчіркою або серветкою, а руки вимити і витерти насухо.

Вважається, що найліпшим приміщенням для наклейки захисного скла є приміщення з підвищеною вологістю, наприклад, ванна кімната. У ванні потрібно на декілька хвилин включити гарячу воду, щоб утворилася пара, яка буде осідати разом з пилом у повітрі. Рушник, на якому буде здійснюватися наклейка скла, можна трохи зволожити за допомогою пульверизатора.

Інструменти

Для надійної наклейки скла знадобляться нас тупні інструменти: рідина для очищення екранів (можна і звичайний спирт, але він здатен пошкодити олеофобне покриття екрану), серветки з мікрофібри, скотч, ножиці, та пластикову банківську карту.

Процес наклейки

Спочатку треба упевнитися, що всі вирізи(наприклад, під селфі-камеру) ідеально співпадають. Далі за допомогою канцелярського скотчу, який клеїться на екран, видаляються розводи від пальців та дрібні пилинки.

Після цього треба збризнути екран рідиною для очистки екранів, упевнитися, що клей від старого скла чи плівки видалено (якщо вони були). Під кінець скло потрібно насухо витерти серветкою з мікрофібри.

Далі треба взяти захисне скло, и поставити його вертикально до екрану смартфону, після цього треба зняти захисну плівку з нижньої частини скла, після чого воно буде клеїтися (для зручності це називають так, але насправді скло тримається не за рахунок клею, а за рахунок електростатики).

Потім необхідно швидко, але без зайвої метушні опустити скло на екран. Останнім кроком буде видалення бульбашок повітря, які неодмінно виникнуть при наклейці захисного скла. Для цього потрібно взяти банківську карту, та розгладити скло від центру екрану до його країв.

Наостанок варто зазначити, що для кожної моделі потрібно підбирати скло окремо, адже діагональ, вирізи для камер та інші специфікації дуже індивідуальні, і від цього залежить надійність захисту екрану. Буває також універсальне захисне скло, але використовується воно лише для не найпопулярніших або застарілих смартфонів, адже виробники захисного скла орієнтуються переважно на популярні та дорогі моделі смартфонів.

Оставьте комментарий