Вже зовсім скоро ми будемо відзначати досить нове для України, проте популярне свято — Хелловін. На Батьківщині свята, у США, його відзначають тематичними вечірками, маскарадами і прикрасами будинку. Однак для домашньої вечірки і повноцінного занурення в атмосферу свята необхідні не тільки зовнішні атрибути у вигляді прикрас і костюмів, а й відповідні страви. Про те, як відзначити Хелловін щоб він запам’ятався, повинні подбати всі учасники свята, а ми представимо добірку тематичних страв на Хелловін.
Банан-привид
Це солодка страва з банана і шоколаду у вигляді привиди готується наступним чином:
- Білий шоколад — 200 г
- Банан — 4 штуки
- Кокосова стружка — 70 г
Банан слід почистити, а шоколад розтопити в мікрохвильовці. Потім банани розрізають упоперек, і між ними вставляються дерев’яні палички з-під морозива. Банани покриваються шоколадом, а потім покриваються кокосовою стружкою. З розплавлених крапель шоколаду наноситься візерунок у вигляді очей, рота і брів «привида», після чого страву потрібно помістити в морозильну камеру на пару годин.
Вершковий гарбуз
У цьому рецепті гарбуза немає, але печиво виглядає в стилі Хелловінської гарбузової голови:
- Борошно — 200 г
- Вершкове масло — 140 г
- Цукрова пудра — 100 г
- Вершковий сир маскарпоне — 100 г
- Темний шоколад — 25 г
- Апельсин — 1 штука
Борошно змішується з вершковим маслом, 50 грамами цукрової пудри і цедрою апельсину. З цього робиться однорідна маса у вигляді кулі, після чого вона поміщається в холодильник приблизно на годину. Деко посипається борошном, і по ньому розкочується тісто, яке потім потрібно розрізати на кружечки, котрі потім стануть «гарбузом», а залишки тіста використовуються для створення стебла гарбуза. Потім потрібно приступити до художнього оформлення — у гарбуза вирізається «обличчя», а такж глибокі борозни, що імітують поверхню гарбуза. Печиво розміщується в духовці на 15 хвилин при температурі близько 150 градусів. Потім сир, цукрова пудра, і шоколад змішуються між собою, і поливаються парою столових ложок апельсинового соку. Половинка печива змащується цієї начинкою, а зверху розміщується заготовка у вигляді «обличчя» гарбуза.
Зомбі-пальці
Виглядають, можливо, не дуже апетитно, але це солодка страва все ж призначене для Хелловіна:
- Фініки — 250 г
- Темний шоколад — 100 г
- Вівсяні пластівці — 3 столові ложки
- Арахісова паста — 3 столові ложки
- Мигдальні пелюстки — жменя
Фініки, шоколад, арахісова паста і пластівці за допомогою блендера перетворюються в однорідну масу, з якої робляться «пальці». А пелюстки мигдалю будуть служити «нігтями». Після цього страву потрібно остудити в холодильнику приблизно на годину.
Голова з перцю з м’ясом
Солодкі страви — це добре, але необхідно і щось серйозніше, наприклад, фаришровані перці:
- Спагеті — 250 г
- Цибулина — 1 штука
- Часник — 1 зубок
- Фарш — 200 г
- Томатна паста — 8 столових ложок
- Болгарський перець — 4 штуки
- Сіль, перець — за смаком
- Рослинна олія — 2 столові ложки
Спагеті відварюється згідно з рецептом, після чого цибуля і часник подрібнюються і змішуються на рослинній олії, яке перед цим потрібно підігріти. Фарш обсмажують, солиться і перчить разом з томатною пастою, після чого гаситься до готовності. Потім фарш змішується зі спагеті і готується ще кілька хвилин. З болгарського перцю видаляється насіння, і на ньому вирізається обличчя Хелловінського гарбуза, після чого перець потрібно нафарширувати спагеті з м’ясом. Далі за смаком можна або відразу подавати страву, або ж запекти перець в духовці близько десяти хвилин.
Мітла відьми
Це проста і швидка закуска у вигляді відьмацької мітли:
- Плавлений сирок — 5 шматків
- Солона соломка — 10 штук
- Лук-шніт — 10 пір’я
Сир розрізається навпіл, після чого з нього потрібно нарізати щось на зразок мітли. Після цього сир насаджується на соломки, і підстава перемотано пір’ям лука.
Зубасте яблуко
Ще одна солодка і кумедна закуска:
- Яблуко — 1 штука
- Арахісова паста — 2-3 столових ложки
- Маршмеллоу — 100 г
Яблуко розрізається на дві половинки, і з них видаляється середина. Після цього туди треба намазати арахісову пасту, і зробити з яблук подобу щелеп, де зубами будуть служити маршмеллоу.
Мізки для зомбі
Ця страва виглядає ефектно і готується так:
- Кольорова капуста — 1 качан
- Оливкова олія — 60 г
- Шавлія — півтори чайні ложки
- Сіль, перець — за смаком
- Пармезан — за смаком
- Томатний соус — 2 столові ложки
У капусті потрібно зробити розріз, який стане розділяти півкулі «мозку». Кочан змащується маслом, солиться, перчить, і посипається шавлією, після чого поміщається в фольгу, і запікається близько 45 хвилин в духовці при температурі близько 200 градусів. Потім потрібно дістати блюдо, і посипати його пармезаном, попередньо знявши фольгу, а потім «мозок» ще пару хвилин слід залишити в духовці. Перед подачею страву потрібно полити томатним соком, який імітує кров.
Сосиски-мумії
Ця м’ясна закуска робиться так:
- Сосиски для хот-догів — 400 г
- Сир чеддер — 60 г
- Сіль, часниковий порошок, перець — за смаком
- Тісто — 8 аркушів
- Вершкове масло — 100 г
- Кетчуп, гірчиця та інші соуси — на смак
Сосиски розрізаються уздовж, і всередину них поміщаються невеликі шматочки сиру. Тісто потрібно змастити вершковим маслом, і посипати приправами, після чого його потрібно нарізати смужками, які і будуть шатами сосиски-мумії. Важливо залишити відкритим трохи «обличчя» мумії, інакше буде незрозуміло, що це блюдо покликане зображати, а також можна за допомогою соусів зробити подобу очей мумії. Сосиски потрібно помістити в духовку приблизно на 25 хвилин.
Фаршировані яйця-павуки
Для приготування фаршированих яєць у вигляді павучків нам знадобиться:
- яйця варені — 5 шт .;
- печінка тріски — 80 г;
- маслини — 10 шт .;
- сіль, перець — за смаком.
Варені яйця треба очистити, розрізати навпіл і вийняти жовтки.
До жовтків додати печінку тріски і трохи масла, в якому вона перебувала. Посолити і поперчити начинку за смаком, після чого ретельно розім’яти начинку в однорідну массу. Білками потрібно наповнити підготовленою начинкою. Кожну маслинку необхідно розрізати навпіл поперек, а верхня частина маслини, на якій звездообразное отвір, піде на тулуб. З решти частин можна вирізати голову і лапи. Сформувати павуків з маслин на поверхні фаршированих яєць, і страва готова.