Топ рецептів гарячого шоколаду для осені

Топ рецептів гарячого шоколаду для осені

Не дивлячись на те, що синоптики обіцяють повернення теплої погоди в цьому місяці, вересень вже доходить до кінця, і холоди вже незбіжні. Дехто окрім холоду відчуває осінню меланхолію, а що краще допоможе долати осінню меланхолію ніж шоколад? Тільки гарячий шоколад. І цій підбірці ми розкажемо про декілька рецептів гарячого шоколаду.

 

Гарячий шоколад з арахісом

Для цього напою потрібно:

  • Шоколад – чверть стакану стружки
  • Молоко – 1 стакан
  • Арахісова паста – 1 столова ложка
  • Сливки – чверть стакану
  • Зефір – чверть стакану

Молоко зі сливками розігрівається до гарячого стану, але не до кипіння. Коли почне йти пара. Туди треба додати шоколад, після чого перемішати до повного змішування. Під кінець треба додати арахісову пасту, та прикрасити напій зефіром.

 

Гарячий шоколад з перцем

Цей гострий шоколад готується наступним чином:

  • Гіркий шоколад – чверть стакана
  • Молоко – 2 стакани
  • Гострий перець – за смаком
  • Кориця – чверть чайної ложки
  • Зефир – за смаком

Шоколад з молоком підігрівається, і змішується до повного розчинення (але знову ж таки не доводячи до кипіння). Після чого перець перемішується з корицею, та підсипається в напій. Перед вживанням можна прикрасити шматочками зефіру та паличками кориці.

Гарячий шоколад з гарбузом

До Хелловіну ще далеко, але вже можна:

  • Порошок какао – 2 столові ложки
  • Пюре з гарбуза – чверть стакана
  • Молоко – 2 стакани
  • Горіх мускатний – за смаком
  • Ваніль – за смаком
  • Кориця – за смаком

 

Молоко заливається в гарбузове пюре, перемішується, після чого підігрівається до теплого стану. Після того, як починає йти пара, в напій домішується порошок какао і спеції. Напій треба перемішувати до повного розчинення всіх інгредієнтів.

Гарячий шоколад з чаєм

Якщо хтось любить два в одному то ось рецепт:

  • Какао – одна столова ложка
  • Чорний чай – один заварний пакетик
  • Молоко – половина стакану
  • Вода – половина стакану
  • Сливки – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Ваніль – одна щіпка

Молоко змішується з водою, та розігрівається або на вогні, або у мікрохвильовці на дві хвилини. Потім там заварюється пакетик чаю, а після заварки туди добавляється какао. Потім напій прикрашається сливками та посипається корицею.

Гарячий білий шоколад

Дехто більше полюбляє білий шоколад, і цей рецепт для них:

  • Білий шоколад – 100 г
  • Молоко – 4 стакани
  • Екстракт ванілі – одна чайна ложка
  • Сливки – за смаком

У невеликій каструльці змішується молоко, ваніль та білий шоколад, нарізаний невеликими шматочками. Потім каструля ставиться на невеликий вогонь, та гріється до стану розчинення інгредієнтів, але не доводиться до кипіння. Після цього напій можна подавати, прикрасивши сливками.

 

Гарячий шоколад з апельсином

Цитрусові також корисні осінню:

  • Шоколад – 50 г
  • Молоко – 150 г
  • Цедра половинки апельсину
  • Сливки – 50 мл

Молоко змішується зі сливками, і туди поміщається цедра апельсину. Суміш доводиться майже до кипіння, а потім процеджується крізь сито, щоб уникнути попадання цедри у напій. Після цього рідина повертається в каструлю, туди додається шоколад і гріється до повного розчинення.

Гарячий шоколад з кокосом

Для цього рецепту потрібно мати на кухні:

  • Какао – 2 чайні ложки
  • Молоко кокосове – пів літра
  • Шоколад тертий – чверть чашки
  • Кокосова стружка – дві щіпки
  • Сіль – одна щіпка
  • Екстракт ванілі – одна чайна ложка
  • Цукор – чверть чашки

Какао треба розчінити, змішавши з третиною чашки кропу. Потім у каструлі змішується молоко цукром і сіллю, і вариться на маленькому вогни. Потім туди додається шоколад какао, і вариться до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться. Потім додається ваніль, і напій перед подачею прикрашається стружкою кокосу.

Оставьте комментарий